Pack Cartoixa Vertical – 2013, 2014, 2015 & 2016

160,00

Cartoixa és el punt de trobada dels dos Priorats, el dens i profund de la llicorella i el subtil i fresc de l’argila d’altura. Les garnatxes i carinyenes de les mateixes vinyes que durant segles van treballar els monjos. La manera de fer el vi con ells ens varen ensenyar.

Amb aquest pack especial, tindràs una oportunitat de tastar 4 anyades diferents d’el vi mític de Cellers de Scala Dei, 2013, 2014, 2015 i 2016.

Viticultura

Raïm procedent de varietats històriques de la zona, la Garnatxa i la Carinyena i de vinyes velles de al voltant de 65 anys i més de 100, plantats en terrasses i en els típics “costers” de llicorella del Priorat. L’orografia i sobretot el desig d’obtenir el millor raïm, fan que la verema es realitzi només manualment. Les vinyes estan situades entre els 400 i els 800 metres d’altitud. Cada any, es trien els que han donat el millor raïm per fermentar separadament, mimant l’extracció, tenint cura de la expressió de la fruita i donant cada pas durant la seva elaboració per antenir l’expressió de la qualitat que tenia el raïm en el moment de la seva recol·lecció.

Vinificació

Aquest vi es va elaborar a partir de raïms seleccionats de les deu, dotze, millors parcel·les que envolten Escaladei. Cada parcel·la es fermenta per separat en petits dipòsits de ciment de 2.000kg a temperatura controlada. La maceració va durar al tombant de 3 setmanes depenent de la varietat de raïm per aconseguir un vi amb la tipicitat de cada una de les vinyes.

Criança de 18 mesos en foudres i bótes de diferents tamanys en funció del vi i de la vinya d’on ve aquest. En tenir diferents procedències de garnatxes, diferents alçades, diferents sòls, aquestes necessiten un tractament diferent per a la seva criança, doncs, cada vinya és criat per separat en el que considerem que és la millor mesura perquè s’expressi millor el seu terroir.

Característiques sensorials

De capa mitja-baixa, lleuger color a cirera picota amb matisos violacis. Les aromes intenses i persistents de fruites negres madura, prunes, cassís i un toc floral de violetes s’entremesclen amb evidents notes minerals aportades per la llicorella, que li onen una tipicitat pròpia del Priorat. el repòs de la criança li aporta aromes especiats. En boca és un vi potent, untuós, suau, amb intensos tanins madurs, cos imponent, llarg i persistent al pas del temps.

2 en estoc

Categoria: