Scala Dei Artigots 2017 Edició Limitada

75,00

Vi d’una sola vinya i una sola bota, ceps de garnatxa vella, plantats  en vas, en un sòl de còdols on s’arriba gairebé als 600 metres sobre el nivell del mar, orientació nord. Vinificat ancestralment i criat durant dos anys en una bota de 500l.

Dades tècniques

Varietats: 100% Garnatxa negra
Grau alcohòlic: 15%
Acidesa total tartàrica: 5,5 g/l
Ph: 3,4
Conté sulfits

Esborrar
SKU: N/A Categories: ,

From: 75,00

From: 75,00

Viticultura

ARTIGOTS és una vinya plantada en dues terrasses, en vas, la més petita de totes les de Scala Dei, situada en la vessant del Montsant,  El sòl és  de còdols del riu, gravós i profund. Orientació totalment al nord. És una de les vinyes que els monjos tenien plantades de garnatxa des de fa segles.

Vinificació

Amb aquest vi hem volgut recuperar un patrimoni de elaboració que existia a Scala Dei i que ens trasllada fins als primers vins embotellats de Cellers de Scala Dei.

Vinificat amb el 100% de la rapa, aquest vi representa la visió més ancestral d’aquesta varietat.
Verema durant la segona setmana d’octubre, en caixes petites, vinificat amb el raïm trepitjat (no sencer). Fermentat en un petit dipòsit de ciment, imitant els pics de temperatura propis de les fermentacions del segle passat, sense llevats afegits i premsat en el propi dipòsit. Criança de 24 mesos en bota de 500l.

Hem vinificat el Artigots nomes tres vegades, 2010, 2013 i 2017.