Scala Dei Garnatxa 2020

11,00

A Cellers de Scala Dei conreem les mateixes vinyes que els monjos de la Cartoixa feinejaven al segle XII, som dipositaris directes de la seva gran tradició vinícola, que podem trobar en forma de garnatxa negra plantada en sòls d’argila en altura i en els típics sòls de llicorella del Priorat.

Medalla d'or
2015
92 punts
2018
Tots els premis

Dades tècniques

Varietats: 100% garnatxa negra
Grau alcohòlic: 14,5 %Vol.
Acidesa total tartàrica: 6 g/l
Ph: 3,4
Conté sulfits.

Esborrar
SKU: N/A Categoria:

From: 11,00

From: 11,00

Viticultura

Aquest vi es nodreix principalment de vinyes on els ceps tenen entre 15 i 25 anys, estan plantats en terrasses on es practica una viticultura, encaminada a obtenir raïms amb el perfil que busquem: amb acidesa elevada, concentració i fruits sense sobre-maduracions amb un taní viu, però madur. En concret, el raïm per a aquest vi arriba a la taula de selecció en condicions extraordinàries, com es percep en el vi.

Vinificació

La fermentació de Garnatxa d’Scala Dei es desenvolupa en petits dipòsits oberts de 7.000 kg, amb raïms seleccionats un a un amb la mateixa maduració. No s’utilitzen llevats comercials per a la fermentació, sinó que la porten a terme els llevats autòctons per tal d’obtenir una major tipicitat. Finalitzada la fermentació i després de tastar, vam decidir el moment de premsar, en funció de la vinya d’on procedeix el raïm. El temps de contacte de les pells amb el most-vi pot oscil·lar entre 12 i 16 dies. Un cop el vi està finalitzat, roman durant 6 o 8 mesos en dipòsits d’acer inoxidable fins al moment de l’embotellat.

Recomanacions i maridatge

Carns a la graella, peix blau, formatges, pernil ibèric, tapes i tot tipus de pastes i amanides. Període de consum, envellirà perfectament durant 4-5 anys a l’ampolla en condicions bones d’emmagatzematge. És un vi que es pot prendre a una temperatura una mica més baixa que la habitualment recomanada per als negres del Priorat. Recomanaríem 14ºC al estiu i 16ºC a l’hivern.

Puntuacions

Berliner Wein Trophy 2015: Medalla d’Or
Wine & Spirits 2018: 92 punts
James Suckling: 90 punts
Guia dels vins de Catalunya 2019: 93 punts