Scala Dei Heretge 2017

50,00

El nostre celler Scala Dei se sosté des de la seva re-fundació el 1973 sobre 3 pilars fonamentals: l’altura, el sòl i la Garnatxa. No obstant això, el celler també es nodreix de Carinyenes velles, plantades a principis del segle XX sobre pissarra en costers. Scala Dei heretge ret homenatge als viticultors compromesos amb el Priorat, les tècniques de viticultura es remunten a mitjans del segle passat. Una viticultura heroica, de muntanya.

94 punts
2018
93 punts
2019
Tots els premis

Dades tècniques

Varietats: 100% carinyena negra
Grau alcohòlic: 14,5 %Vol.
Acidesa total tartàrica: 5,7 g/l
Ph: 3,4
Conté sulfits

Esborrar
SKU: N/A Categoria:

From: 50,00

From: 50,00

Viticultura

Aquest vi procedeix de quatre costers diferents, tots plantats entre la Vilella Alta i Torroja just després de la Fil·loxera. Per tant, les edats de les plantes oscil·len des dels 80 fins als de 117 anys. l’orientació predominant és nord, menys en una de les vinyes, on hi ha una part que està orientada al sud. Aquests costers són una joia per les plantes que hi han, també són un testimoni de l’arquitectura popular de construcció de pedra en sec ja que en ell trobem diferents construccions d’aprofitament, d’aigua, d’espai, camins, murs…

Vinificació

L’elaboració del vi és semblant a la qual fem a Cellers Scala Dei amb les nostres Garnatxes de vinyes històriques. Bàsicament l’idea és no intervenir perquè el que mostri el vi sigui la peculiaritat del terrer que tant marca els vins de pissarra de Priorat. Així doncs, la fermentació va tenir lloc en dipòsits oberts de ciment, alternant remenades i remuntatges en funció del tast diari. Fermentar amb un 30% de la rapa, el que correspon a un trenta per cent dels tres costers, on vam aconseguir veremar amb la rapa completament madura. Va estar 30 dies en contacte amb les pells des del encubat fins al premsat. Per altra banda, la fermentació té lloc amb els llevats autòctons.

Premis

Robert Parker 2018: 94 punts
Guia Peñín 2019: 93 punts
James Suckling 2018: 93 punts
Anuario de vinos 2019: 94 punts
Andreas Larsson 2018: 91 punts