Scala Dei Negre

11,00

Les vinyes en costers de forts pendents. El sòl de llicorella. El clima molt sec. El vi negre, el negre de Scala Dei.

Dades tècniques

Varietats: Garnatxa, Carinyena, Cabernet Sauvignon, Sirà
Grau alcohòlic: 14,5 %Vol.
Acidesa total tartàrica: 5,3 g/l
Ph: 3,6

Esborrar
SKU: N/A Categoria:

From: 11,00

From: 11,00

Viticultura

Aquest vi es nodreix principalment de vinyes d’entre 15 i 25 anys plantats en terrasses i on es practica una viticultura encaminada a obtenir un raïm amb les característiques d’aquest vi: raïm amb una acidesa elevada, una concentració de fruita fresca sense sobre-maduracions i un taní viu però madur. En concret, el raïm per a aquest vi sempre arriba a la taula de selecció en condicions extraordinàries, com es percep en el vi any rera any.

Vinificació

S’elabora en petits dipòsits oberts de 7000 kg, fent grupatges de raïms homogèniament madurs. La fermentació amb llevats naturals proporciona una major tipicitat. Mitjançant el tast, es decideix el moment de premsar: segons la vinya d’origen, el temps de contacte de les pells amb el most pot oscil·lar entre 12 i 16 dies. Llavors roman durant 6-8 mesos en dipòsits d’acer inoxidable fins al embotellat.

Característiques sensorials

De color vermell intens, amb ribet blavós que denota vivesa. aromes a fruites vermelles madures, però alhora fresc i atractiu. En boca és un vi rodó i ple, amb francs records de la fruita trobada en nas i amb la típica mineralitat dels sòls de llicorella del Priorat.