Pack Scala Dei Vinya Històrica – 3 bottles

175,00

Lot de 3 vins exclusius amb producció limitada

Scala Dei Massipa 2018

Es tracta d’un vi d’una sola vinya, i l’únic vi blanc de les Garnatxes d’Scala Dei. La Massipa, situada just al costat de la vinya de Masdeu, amb orientació sud-est a 650 metres d’altura i de sòl argilós vermell amb incrustacions de guix. La vinya plantada el 1974 és l’únic amb raïms blancs de Cellers de Scala Dei. Un camí divideix la vinya per la meitat: a un costat hi ha la Garnatxa Blanca i l’altre el Xenin blanc.

Scala Dei Massipa és un vi cremós, elegant i fresc. Destaquen les aromes de fruita blanca, les notes florals i d’herba mediterrània. Massipa és la reedició d’un dels vins del celler que s’havia elaborat en el passat amb el nom de “Blanc de Scala Dei”. Amb aquest vi, pretenen mostrar la cara més fresca de la Garnatxa Blanca al Priorat.

Scala Dei Heretge 2017

Aquest vi procedeix de quatre costers diferents, tots plantats amb Carinyena entre la Vilella Alta i Torroja just després de la Fil·loxera. Per tant, les edats de les plantes oscil·len des dels 80 fins als de 117 anys. l’orientació predominant és nord, menys en una de les vinyes, on hi ha una part que està orientada al sud. Aquests costers són una joia per les plantes que hi han, també són un testimoni de l’arquitectura popular de construcció de pedra en sec ja que en ell trobem diferents construccions d’aprofitament, d’aigua, d’espai, camins, murs…

L’elaboració del vi és semblant a la qual fem a Cellers Scala Dei amb les nostres Garnatxes de vinyes històriques. Bàsicament l’idea és no intervenir perquè el que mostri el vi sigui la peculiaritat del terrer que tant marca els vins de pissarra de Priorat. Així doncs, la fermentació va tenir lloc en dipòsits oberts de ciment, alternant remenades i remuntatges en funció del tast diari. Fermentar amb un 30% de la rapa, el que correspon a un trenta per cent dels tres costers, on vam aconseguir veremar amb la rapa completament madura. Va estar 30 dies en contacte amb les pells des del encubat fins al premsat. Per altra banda, la fermentació té lloc amb els llevats autòctons.

Scala Dei Heretge 2017 és un vi profund, madur i elegant. Aquesta anyada presenta un excel·lent equilibri entre maduresa, frescor i tanicitat. En nas comença molt fruiter, fruita negra i vermella madura, evolucionant cap a notes minerals i de grafit de la varietat. En boca és dens i amb volum, molt directe i amb un final molt llarg i fresc

Scala Dei Sant Antoni 2016

Sant Antoni és un vi d’una sola vinya, una de les vinyes més antigues del Priorat, vinyes que sabem que ja eren vinyes de garnatxa fa almenys 350 anys. Amb ell hem recuperat un patrimoni d’elaboració que havia gairebé desaparegut al Priorat, i que consisteix en utilitzar la rapa al 100% i elaborar el vi en trulls de ciment com elaboraven des del passat els monjos cartoixans fins a finals dels 70 del segle XX. És un dels vins amb el qual pretenem mostrar com s’expressa el Priorat d’argila i alçada.

St Antoni 2016 representa la finor, frescor i elegància de la varietal, un Garnatxa molt expressiva, més fresca, amb un marcat caràcter mediterrani, notes de sotabosc, romaní i farigola, lleuger toc de violetes, fruita negra molt madura i licorós, força mineral, torrats fins i lleugerament especiat. Final molt llarg i elegant.

 

Xec Regal per a 2 persones

L’experiència enoturística al celler més antic del Priorat
Aquest xec inclou visita amb explicació històrica del celler i del procés d’elaboració, més un tast de 4 vins (1,5h aprox.)

Category: